Cum Alegi?

CUM ALEGI TRATAMENTUL DERMATO-COSMETIC CADU-CREX POTRIVIT PENTRU TINE?

Tratamentele dermato-cosmetice Cadu-Crex sunt concepute pentru 3 stadii de cădere a părului: stadiu Inițial, stadiu Avansat și stadiu Sever

Soluția potrivită pentru căderea incipientă a părului.

Soluția potrivită pentru căderea avansată a părului.

Soluția potrivită pentru căderea severă a părului.

CĂDEREA PĂRULUI

Căderea părului este un fenomen natural și fiziologic. Părul se naște, crește, cade și se regenerează, nu neapărat pe termen scurt. Ciclul de viață al părului poate dura chiar și ani: durata medie a acestui ciclu, de fapt, variază între 2 și 7 ani. Se estimează că fiecare folicul capilar produce circa 20 de fire de păr pe durata vieții sale. Prin urmare, ciclurile de activitate alternează cu ciclurile de pauză ale foliculului. Ciclul de viață al părului se împarte în 3 faze: anagenă (creșterea), catagenă (involuția), telogenă (repaus).

Faza Anagenă reprezintă faza de creștere și durează în medie 2-7 ani (la femei până la 7 ani, la bărbați până la 4 ani). În timpul acestei faze, celulele stem migrează spre partea inferioară a foliculului de păr ajungând în matrice, formând teaca epitelială interioară și firul de păr care crește și iese din orificiul folicular.

Faza Catagenă durează în medie 15 zile: în această fază, toate funcțiile vitale și activitatea metabolică și de proliferare a keratinocitelor se opresc progresiv.

Faza Telogenă durează în medie 3-4 luni: este faza de odihnă totală. Firul de păr stă ferm în folicul dar lipsesc toate activitățile de creștere și transformare celulară. În 3-4 luni, părul va cădea din cauza lipsei de ancorare și/sau din cauza noului fir de păr care împinge de jos deoarece, la aproximativ 3 luni după începerea fazei telogene, și-a început creșterea mulțumită reactivării productive a celulelor bulbului (dacă foliculul este sănătos). Având în vedere că numărul mediu de foliculi capilari este cuprins între 100.000-150.000, s-a calculat că pierderea zilnică a părului poate fi de până la 100 de fire. O pierdere mai mare de 50-100 de fire de păr zilnic pentru câteva săptămâni indică o problemă a firelor de păr și a foliculilor.

CAUZELE CĂDERII PĂRULUI

Sunt multe cauze ale pierderii părului, iar acestea sunt, de asemenea, foarte subiective. Căderea părului la femei și căderea părului la bărbați sunt cauzate de motive diferite: este binecunoscut faptul că, în cazul femeilor, are, de cele mai multe ori, legătură cu menopauza, alăptarea sau dezechilibrul hormonal, în timp ce, în cazul bărbaților, căderea părului este mai frecvent asociată cu apariția alopeciei androgenetice. Dar există și factori care afectează ambele sexe și unul dintre aceștia este, de exemplu, o dietă săracă în vitamine, aminoacizi și săruri minerale. Un alt factor care contribuie puternic la căderea părului este stresul: când organismul se află sub tensiune puternică, are tendința de a transmite mai puțină energie și hrană părului, care astfel slăbeşte și cade. În plus, schimbările de sezon (toamna și primăvara căderea părului se accentuează), poluarea din mediu, spălarea și perierea (trauma mecanică înlesnește desprinderea părului), tratamentele cosmetic agresive cauzează, de asemenea, o cădere anormală a părului. Drept urmare, chiar dacă această cădere a părului poate fi un fenomen trecător, de multe ori este necesar să se folosească un produs specific pentru îngrijirea părului, ajutându-l să contracareze desprinderea sa de pe scalp.